Thursday, January 24, 2019

HS English suggestion 2019( 100%common suggestion)

HS English suggestion 2019( 100%common suggestion) 

Hi students today we will discuss about some important Answers to the English suggestions for the forthcoming examination of class 12 .
HS English suggestion 2019( 100%common suggestion)
HS English suggestion 2019( 100%common suggestion) 



Thank you ma'am :

1)'" so he knew he and the woman were not alone" - - who are referred to as he and the woman? How did they come into contact with each other? What led him to know that they are not alone? (1+1+2+2=6)

Ans : see the answer of prose section Ray and Martin solved Model 10.. Questions 3.


2)" she was a large woman"-- who was "she"? What happened to her? (1+5=6)

Ans : Prose 3. Ray Martin solved Model 1. 

3) " then it will get washed this evening" - - what will get washed? Why will it be washed? How is it finally washed?(1+2+3=6)

Ans : The face of Roger , the Teenaged boy will get washed. 
Mrs Jones caught Roger red-handed when he tried to snatch her purse. She was dragging him along the road when she observed that Roger's face was dirty. Then she said that she would wash that face. 


Finally when Roger was brought to Mrs Jones house where he lived, Mrs Jones told him to go to the sink and wash his face. She advised him to let the water run for a while so that it might get warm. She also gave him a clean towel to wash each face. Accordingly, Roger washed his face and dried it. 

4)" well I wasn't going to say that" - - Who said this and to whom? What did the speaker mean to say by that? What did the speaker want instead? (2+2+2=6)



See the answer of prose section Ray and Martin solved Model 2. Question 1.

5) "the boy wanted to say something else" - - who was the boy? Why did he want to say something else? (1+5=6)

Ans : see the answer of prose section Ray and Martin solved Model 6 questions 4.


Three questions :

1) what was the first question that came into the mind of the Tsar? How did the learned men give various answers to the question? what was the hermits answer? (2+3+1=6) 

Ans : The first question that came into the mind of the Tsar was how he could know the proper time for doing any work. 
On hearing the proclamation of reward some learned men came to him from different part of his state. Some of them answered that for knowing the proper time, the Tsar should draw a table of days, months and years in advance. Others suggested that he should watch carefully what was going on around him and decide the right time for action. Still others advised to keep a Council of wise men and some few suggested to consult magicians for knowing the right time. 
According to the hermit, the most important time for anyone is" now " or the present when man has the power to do something. 


2)" you are tired" - - Who said this and to whom? Why did the person feel tired? What did the speaker offer and do for the person? (1+2+3=6)

Ans : The Tsar said this to the hermit who was digging the ground in front of his hut in the wood. 
The hermit was frail and weak. Whenever he struck the ground with the spade and turned a little Earth, he breathed heavily out of exhaustion. 
The Tsar saw that the hermit was feeling out of breath at every stroke he made. The Tsar felt pity for this weak person and offered to dig for him. The hermit accepted the offer and sat down, giving the spade to the Tsar. He dug two beds and continuously worked for two hours till the sun went down behind the trees in the wood. 

3)" you have already been answered," - - what had already been answered? how did the Tsar at first react to the statement? how did the hermit explain the answer? (2+1+3=6)

Ans : see the answer of prose section Ray and Martin solved Model 1. Question 4.


4)" Here comes someone running"-- who came running? What condition was he in? How did he get relief from his condition? (1+2+3=6)

Ans : see the answer of prose section Ray and Martin solved Model 2. Question 4.


5) how did the Tsar nurse the wounded man? (6)

Ans : the wounded man came to the Tsar and the hermit with a fatal wound in stomach. he was bleeding profusely. The Tsar and the hermit both unfastened the wounded man's clothing. There was a deep wound in his stomach. Blood was coming out of it. The Tsar washed it as best as he could. He bandaged it with his handkerchief and with towel the hermit had. But blood did not stop flowing out. He again washed and rebandaged the wound. At last the blood ceased flowing. The man revived and asked for something to drink. The Tsar brought freshwater and gave it to him. Then at sunset the Tsar along with the hermit carried the man inside the hermit's hut. They laid the wounded man on the bed. Lying on the bed the man closed his eyes and felt fast asleep. 



Poetry suggestion 2019 :

Shall I compare thee to a summer's day :

1)" so long lives this, and this gives life to thee" - - who is referred to by thee? How does" this" give life? (2+4=6)

Ans : see the answer of poetry section Ray and Martin solved Model 4. Question 3.

2)" but thy eternal summer shall not fade" - - who is eternal summer is referred to here? What is meant by eternal summer? Why shall not "thy eternal summer" fade? (1+1+4=6)

Ans : see the answer of poetry section. Ray and Martin solved Model 8. Question 3.


Poetry of earth 



1) why according to Keats does the poetry of earth cease never? (6)

Ans : see the answer of poetry section. Ray and Martin solved 10. Question 4.

2) justify the title of Keats Sonnet the poetry of Earth. (6)

Ans : Keats's present Sonnet has the title" the poetry of Earth ". This clearly brings out the poets concept that the music of earth is never dead. The poet, however, specifically mentions the Humming notes of two insects - - the grasshopper and the cricket. These notes do not definitely exclude The Other means of the song of Earth. but other popular natural songs may be absent in a hard weather, too hot or too cold. But even then the music of earth is not silent. This may be heard from the delightful Humming of grasshoppers Under a very hot, scorching sunlight of a summer day. This is also echoed in the shrills of cricket, hovering around a fireplace in a cold desolate winter evening. Actually the poet seems to emphasize here--
" the poetry of earth is never dead". This is the first line of the Sonnet. This may be a better alternative as a title. 


Proposal :

1) discuss why the marriage proposal is important to all the characters? (6)

Ans :see the answer of proposal. Ray and Martin solved Model 1. Question 1.

2) how does Chekhov bring out the Russian social picture through his play the proposal? (6)

Ans : see the answer of proposal. Ray and Martin solved Model 1. Question 3.


3)" oh, what a burden , Lord, to be the father of a grown up daughter" - - who is the speaker? What is the context of this speech? bring out the attitude of the speaker revealed in this line. (1+2+3=6)

Ans :see the answer of proposal. Ray and Martin solved Model 2.. Question 1.


4) describe the character of chubukov as a sensible father. (6)

Ans : see the answer of proposal. Ray and Martin solved Model 2.. Question 1.

5) describe the debate regarding the Hunting dogs. (6)

Ans : see the answer of proposal. Ray and Martin solved Model 6. Question 1.



Featured Post

HS English suggestion 2019 for pass marks

HS English suggestion 2019 for pass marks  Hi students today we will discuss about some important questions for the forthcoming examinat...

Followers

Follow by Email

Soumitra Parai

About me

I am soumitra Parai. I have a you tube channel and website where I teach English class for the students of class 10,11,12 of West Bengal board of higher secondary education. If you want to get notes from me then you can follow the website