Friday, December 21, 2018

HS 2019 Ray and Martin solved Model 8

HS 2019 Ray and Martin solved Model 8 


Hi students today we will discuss about some important Answers to the English question bank Ray and Martin solved Model 8. 


HS 2019 Ray and Martin solved Model 8
HS 2019 Ray and Martin solved Model 8 


Prose section :



1) '' oh, how lucky you are''-- who is the speaker here? Who is you referred to here? Why is this person spoken to be called lucky? (1+1+4=6)**

Ans : see the answer of suggestion 2019 english'' The Eyes Have It ''

2)'' his answer filled me with a strange energy and enthusiasm'' - - what was the question? What answer is referred to here? Why did the answer kill the speaker with energy and enthusiasm?( 2+3+1=6)

Ans : see the answer of suggestion 2019 english' 'Strong Roots''

3) comment on the relationship which developed between Mrs Jones and Rodger in the story'' thank you ma'am''. (6)

Ans : see the answer of model number 7 prose section 4.

4)'' I am that enemy of yours who swore to avenge himself on you? - - who was the speaker? To whom was is spoken? How did he become enemy of the person spoken to? Why did he confess so before him? (1+1+2+2=6)

Ans : watch the video of saq questions and answers from the story '' three questions''
https://youtu.be/-DihrAjsYSI


Poetry section :



1) how does Gieve Patel deal with the environmental issues in his poem on killing a tree? (6)

Ans : see the answer of poetry section model 2. Questions no 4.

2) how and why does the poet create a romantic atmosphere in the poem'' asleep in the valley''(6)

Ans : see the answer of poetry section model 6 question no 2.

3) '' but thy eternal summer shall not fade''

-- whose eternal summer is referred to here? What is meant by eternal summer? Why shall not thy eternal summer fade? (1+1+4=6)

Ans : see the answer of poetry section model 4,.questions no 3.

4) assess''the poetry of earth'' as a Sonnet. (6)

Ans : see the answer of poetry section model 3 question no 3.


Proposal :


1) discuss the reasons why the marriage proposal is important to all the characters. (6)***

Ans : see the answer of play section proposal model 1 question no 1.

2)'' squeezer is heaps better than guess. ''! - - who is squeezer? Who is guess? How does the speaker argue that squeezer is superior to guess? (1+1+4=6)**

Ans : see the answer of model 6. Proposal - questions no 1.

3) '' oh, what a burden , Lord, to be the father of a grown up daughter''--- Who said this and to whom? What is the context? What does the speaker mean to say? (2+2+2=6)***

Ans : see the answer of model 2. Proposal - - question no 1.

Writing section :


1) write a report for the school magazine on the annual Prize Distribution Ceremony of your school. (2+8=10) 

Ans : see the answer of writing section. Model 4. Questions 1.
Write '' Annual prize ceremony '' instead of '' Annual Function '' 
*also ad this sentence before the last sentence - - - Then the chief guest distributed prize to the topper of our school. 

2) suppose you are the owner of a certain bookstore. Now write a letter to the publishing house ordering some books. (2+8=10) 

Ans : 
To 
The Manager,                        
Bani sansad, 
4A, Ramanath Majumder Street, 
Kolkata - 9

                      Sub : placing order 
Sir, 
I would like to inform you that I own a book shop at the address given below. I have come to learn that you supply books of Bengali and English. 
I would like to place an order for the following books to my shop within a week. 
1)English achiever by Prof. Kalyan nath Dutta. - - - - - - - 20 pieces. 
I request that you send me a chart on wholesale prices so that I may confirm the order. 
 Thanking you, 
                                           Yours faithfully,
                                            Your name
                                             Address 



Thank you for being here . 


EmoticonEmoticon

Featured Post

HS English suggestion 2019 for pass marks

HS English suggestion 2019 for pass marks  Hi students today we will discuss about some important questions for the forthcoming examinat...

Followers

Follow by Email

Soumitra Parai

About me

I am soumitra Parai. I have a you tube channel and website where I teach English class for the students of class 10,11,12 of West Bengal board of higher secondary education. If you want to get notes from me then you can follow the website